In stappen naar rustiger vaarwater.


De bakker was al vroeg op. Zijn etalage lag gevuld met diverse broodjes en koekjes . Doe maar een gesneden tarwe. ‘Dat hebben we niet ‘. Wat heeft u dan wel aan tarwe brood. ‘We hebben helemaal geen tarwe brood, alleen maar wit. En zo gaat het altijd bij de bakker. Voor tarwe brood moet je naar de grotere super. Gesneden tarwe brood ,op leeftijd .
Dus kies maar , vers wit , of oud bruin.
Klokslag 8 uur gingen de landvasten los. De wind was bijna gehalveerd in kracht, en de verwachting was rustiger weer.
We hadden ingezet op ‘ weg uit dit gebied’. Ondanks dat het leuke haventjes zijn, en er bijna geen schepen lagen, wilde iedereen naar het gebied onder Athene .Volgende week maandag zou er opnieuw veel wind komen.
Met gereefd grootzeil en kluiver zeilden we naar Lavrion. Een haven 23 mijl in de goede richting.
Met de wind half in de rug, liep het vlotjes weg.
Voor 12.00 uur meerde we aan . Een rommelige haven, met diverse ferries, goederen overslag, vissershaven, en diverse charterbedrijven. Een groot gedeelte lag vol met keurige jachten, die eigenlijk verhuurd hadden moeten zijn.
Een charter haven hoort in het hoogseizoen, wat het nu is, leeg te zijn in de week, en vol in het weekend.
De haven zal er niet onder leiden, maar vooral de chartermaatschappijen zelf.
We kregen een plekje in een hoekje , en zouden later beslissen voor 1 of 2 nachten.
In het havenkantoor was het een drukte van jewelste, van personeel. 6 man/vrouw zat daar iets te doen. Een oud regiem van mensen aan het werk houden, heerste hier nog.
Een rondje Lavrion, was gauw gemaakt. De beslissing om morgen verder te gaan ook.
Een Italiaans taverne liet het avondmaal goed smaken, en toch hadden we allemaal een rare smaak aan deze haven over gehouden.
De volgende dag zouden we om 6 uur vertrekken, om zo snel mogelijk naar Aigina te gaan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.